DarkBatman – Why Your Blog’s Name Like That One?

Subscribe to RSS Feed SUBSCRIBE to MBP RSS Feed | Get latest updates & offers special for MBP readers only!

If you are a frequent traveler, oh I mean.. frequent blog-walker or blog-hopper, you might have come across Aie’s blog, DarkBatman. Ever wonder why he names his blog as DarkBatman? Let’s ask Aie himself then.

1. What is your blog’s name and URL

DarkBatman – http://darkbatman.com

2. Why your blog’s name like that one?

Saya memilih nama darkbatman kerana saya sangat meminati superhero superman dan batman dan akhirnya lahirlah domain saya ”darkbatman”. Untuk logo blog, saya juga menggabungkan superman dan batman.

3. Where do you get the idea to give such name to your blog?

Saya mendapat idea darkbatman daripada inspirasi superhero masa kecil. Superman dan batman merupakan dua superhero yang popular dengan karektor tersendiri dan saya cuba gabungkan menjadi satu.

4. Please tell a bit about yourself.

Nama saya zainal zuhry atau lebih dikenali sebagai aie.  Di dunia internet, saya lebih selesa dipanggil dengan nama Darkbatman sehinggakan saya merasakan bahawa nama itu betul2 menggambarkan diri saya. Sekarang menetap di damansara dan merupakan personal trainer.

Saya juga full time blogger sejak januari 2010 dan masih lagi single.Saya sangat addicted dengan blog dan suka berkongsi tentang penampilan bagi lelaki dan juga cuba membina komuniti yang tersendiri.  Pada masa ini, saya menjadikan blogging sebagai kerjaya utama saya di samping menjalankan beberapa bisnes lain.

5. Who inspire you to blog?

Saya mendapat inspirasi daripada ahli keluarga, blogger terkenal contohnya Redmummy, Momblogger, dan beberapa rakan blogger lain yang berjaya menempah nama di dunia blog.

6. When do you start blogging?

Saya mula menulis bermula dari tahun 2007 tetapi serius dengan penulisan pada awal  januari 2010 dan mula membeli domain sendiri untuk terus berkarya.

7. What do you do with your blog?

Saya menggunakan blog darkbatman sebagai medium utama untuk bertukar fikiran dan sebagai fitness trainer, saya berharap dengan ilmu yang saya ada boleh dikongsi bersama mereka yang inginkan badan yang diidam2kan.

Selain itu, saya juga  menjana pendapatan daripada blog dengan nuffnang selain memberikan tips2 tentang lelaki juga penulisan santai untuk mereka yang ingin melepaskan tension di dalam blog.

8. Who read your blog?

Pembaca saya terdiri daripada ahli keluarga saya sendiri yang banyak memberi dorongan, rakan-rakan saya, client2 saya, bekas pelajar saya, rakan blogger yang baru dikenali, dan juga mereka yang tidak saya kenali (silent readers)

9. How many unique visitors do you have on daily basis?

Purata UV Darkbatman.com ialah 1000 setiap hari dan saya yakin akan terus bertambah selepas ini.

10. What do you think about MomBloggersPlanet.

Pertama kali singgah dimombloggersplanet, pada pandangan saya mulanya saya hanya fikir sesuai untuk ibu2 sahaja tetapi apabila melihat kepada tabs entri ”wow, ada tips2 untuk mantapkan blog”. Bukan sahaja tutorial untuk blogspot tetapi juga untuk wordpress. Melihat kepada header yang boleh memukau para2 ibu, saya rasa blog ini tentunya mendapat tempat dikalangan wanita dimalaysia dan juga luar negara.

Boleh dikatakan momblogger planet merupakan platform yang sesuai untuk semua jenis kategori kerana pelbagai tips dikongsi dan banyak contest telah dimenangi dan juga pembaca pastinya akan terpikat untuk bookmark blog mombloggersplanet.

Little Mama™ : So, what do you think about Aie’s blog, DarkBatman? Leave a comment or two.

Related Posts | Have You Read?

  • No Related Posts

There Are 20 Responses So Far. »

  1. hmm…..maybe….si darkbatman ni..ada rupa yang sedikit encem kot…..tu yg ramai peminat :)
    .-= Notti Netti´s last blog post ..I nak ucapkan selamat hari pekerja gak… =-.

    [REPLY]

    Propito.com Reply:

    sememangnya hensem.. hehehe..
    ramai tu yang tergile kat dia ni..hohoho :oops:

    [REPLY]

    darkbatman Reply:

    Propito, sejak biler ko tau puji aku ne? ahahah..segan dowhh

    [REPLY]

    Propito.om Reply:

    memang hensem kowt… tngk ketul2 badan dia ni…
    :oops:

    [REPLY]

  2. aie @ Darkbatman ni memang mantop!!
    dah laa mesra alam, sebab tu glemer..

    [REPLY]

  3. msti aie bangga kembang kempis idong lps ni.haha

    [REPLY]

    darkbatman Reply:

    ngexz, dh kembang dah pun.ahahaha..best jugak rupenye biler kene puji..tp aku heran sejak biler dahlia tau puji..konfius2..heh

    [REPLY]

    ngexz Reply:

    hahahaha sejak tumbuh gigi…jgn marah kah dahlia

    [REPLY]

  4. td dah komen tp xpasti keluar x..

    anyway, aie mmg mesra alam :smile:

    [REPLY]

  5. 1000 per day? pergh!! ini nak kena pegi tengok blog Darkbatman nih, nak menimba ilmu sikit nih..hehe. Nick Darkbatman tu memang unik la, sebab org curios nak tau, sape yg guna nick nih?
    .-= Nia´s last blog post ..Hari yang malu..huhu.. =-.

    [REPLY]

  6. wah,..1000 sehari? hebat tu, nk kena visit blog Darkbatman ni nak menimba ilmu..hehe

    [REPLY]

  7. anak saya memang suka kat batman siap ada costume batman..
    kalau nak kurus bolela belajar dr darkbatman…
    .-= nadnye´s last blog post ..It’s mum birthday and Mother’s Day, what shld I give her? =-.

    [REPLY]

  8. waaaa…ramainya UV die..mantap2..

    [REPLY]

  9. wow… bukan sahaja bodi yang sungguh mantap *ehem ehem* tapi juga sangat mahir menulis…

    i am glad that you feel MBP has very useful tips and info even for single men like you. it’s a very good testimonial for MBP

    [REPLY]

  10. first time i met him at gatsby street fair. baru nak berborak kejap, dah ramai kerumun dia nih. sedih betol la. :p
    .-= aidi-safuan´s last blog post ..I won RM 2,000 at Keep Slim Ambassador-Hunt 2009/2010! Lucky!!! =-.

    [REPLY]

  11. aku pun suka batman… hehehe batman beyond..
    .-= adikqimie´s last blog post ..Memahami Perasaan =-.

    [REPLY]

  12. siap merah lagi tang ‘single’ tu..hahaha

    [REPLY]

  13. a’ah ye. mesti ada yg follow blog dia sbb dia hem-sem. hehe.
    tapi mmg hem-sem pun.
    .-= isabelle´s last blog post ..Good laugh to shoo the Monday blues =-.

    [REPLY]

  14. hehehe…jejaka malaya tu……..

    [REPLY]

  15. wah wah wah…

    sini aie menyorok ek…

    eekekekee….
    Pendekar´s last blog post post ..VIDEO SKANDAL SEKS ANWAR IBRAHIM- PROPAGANDA POLITIK

    [REPLY]

Post a Response

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

CommentLuv badge