Johnson’s Baby of The Year Contest

Subscribe to RSS Feed SUBSCRIBE to MBP RSS Feed | Get latest updates & offers special for MBP readers only!

The JOHNSON’S® Baby ‘Baby of the Year’ contest is once again underway. An annual contest celebrating Malaysia’s brightest and most charming babies, it could be your little ones time to shine and to win the RM15,000 grand prize!

Johnsons Baby of The Year

Participating babies are shortlisted based on how cute and healthy they appear to be in their submitted pictures. Then, in the semifinals and final, the guest judges who are medical professionals will personally judge the babies according to their health such as weight, height and complexion.

Johnson's Baby

Johnson's Baby

 There are 3 easy ways to enter the Johnson’s Baby of The Year Contest.

Online Submission

  1. Buy any Johnson’s Baby product and keep the recipt
  2. Fill up the online entry form
  3. Attach your baby picture with your proof of purchase (receipt)

Via Mail

  1. Buy any Johnson’s Baby product and keep the recipt
  2. Pick up an entry form at any participating outlet and fill in your details
  3. Attach 2 of your baby pictures (3R/4R size – close up of baby face and full body shot), proof of purchase and the entry form, and mail.

Click here to download the entry form.

In-store Photo Shoot

  1. Locate your nearest participating outlet with in-store photography services
  2. Have them taken your baby picture
  3. Submit the photo, with the entry form and your proof of purchase at the store itself

Click here to check the participating outlet.

Contest ends 31st August 2009. Baby must be born on or after 31st August 2007.

 

Related Posts | Have You Read?

There Are 26 Responses So Far. »

  1. Thanks MBP for this info…mmg tengah tunggu pon this contest! Nak try my daughter’s luck pula for this competition…he he he. For fun :)

    So, apa tunggu lagi…meh join this contest ramai-ramai!
    .-= Intan´s last blog post ..Romantic Get-Away Contest! =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    intan, join jangan tak join!

    [REPLY]

  2. Makacih diatas info nie…daku pun nak try my baby luck..

    btw..iela nak minta tolong vote Contest Rumahku Syurgaku…

    Just taip saya vote 4 di http://mamadanish78.blogspot.com/2009/07/vote-contest-rumahku-syurgaku.html

    tu je…maaf..raih undi la pulak..huhuhu
    .-= miela77´s last blog post ..Kami Menjual Ikan Pekasam …Sticky Mode =-.

    [REPLY]

  3. join ya kawan-kawan,mana tau rezeki anak-anak,saya x boleh join anak dah terlebih umor…

    [REPLY]

  4. aduhh letih sudah masuk contest ni…hehehehe tak pe banyak lagi baby cute… ;-)
    .-= bitt´s last blog post ..Journey to Zoo Negara =-.

    [REPLY]

    Liz Reply:

    Please don’t ever join the baby of the Year Contest by Johnson’s. I think the judges are very biased and it’s all about the colour factor. My daughter was so cute and she had the longest eyelashes among all the participants and still not chooen, God only knows what is their judging criteria. I am so disappointed I feel like banning Johnson Baby products for good.

    [REPLY]

  5. A-ah..letih gak join contest2 lately ni..tapi Johnson ni setiap tahun memang buat…boleh dipertimbangkan..
    .-= Hanz´s last blog post ..STICKY: I found GOLD on the grass! by Baby Hambali =-.

    [REPLY]

  6. Yeahhhhhhhhhh@!~ nak join@!~
    .-= Jiji´s last blog post ..Rooty, Adi, Anis dan Hubby =-.

    [REPLY]

  7. last yr i ingat nak join, tp bila a friend of mine inform yg kene submit at least 20form, i surrender…

    byk tu nak beli product j&j!!
    .-= mama emma´s last blog post ..-NEW PRODUCT- =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    mama emma, 20 forms? banyak giler tu..

    [REPLY]

  8. Nak join juga.. tapi baby belum keluar haha :oops:.. neeway, to those who are trying, Good Luck..

    [REPLY]

  9. huhu x boleh join.. resit kat sini x laku hehe
    .-= yatie chomeyl´s last blog post ..VOTE for Baby SN goes sunbathing (*-*) =-.

    [REPLY]

  10. hehe.. Alia dah try tahun lepas.. tapi x dak luck!

    anyway, pada sesiapa yang nak try, saya cadangkan ini:

    -beli product yang big quantity (macam bedak botol besar, dll), coz kalau saiz kecit je, dia pun reject! ~coz dia tau beli semata2 nak masuk pertandingan.. haha~

    -yang ini saya sangat rekemen:
    sila pergi ke in store photo shoot itu! sebab, kalau anda buat kajian ke atas SEMUA pemenang Baby of the Year Johnson, tahn 07, 08, SEMUANYA pergi ke kedai dan snap disitu!
    so kalau setakat hantar gambar kita sendiri, depa susah kot nak nilai..

    **just my opinion.. thanx!**
    .-= zuhaini´s last blog post ..Sosej Lutching! =-.

    [REPLY]

    mama emma Reply:

    zu, alia tpilih masuk saringan ke??
    .-= mama emma´s last blog post ..-NEW PRODUCT- =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    zuhaini, tips yang sangat bagus!! i pun nak cuba gak..he..he

    [REPLY]

  11. Thanks zuhaini for the “tips”…amat berguna :) Mmg pon dah plan nak g yg in store photo shoot tu…he he he. Hopefuly dptlah gambar yg menarik!
    .-= Intan´s last blog post ..Romantic Get-Away Contest! =-.

    [REPLY]

  12. Nak cuba lah..
    Saje sesuka kan..
    Sudah tgk tpt photoshot tu dan tarikhnya..
    Akan ku berkejaran ke sana!!! heheh

    [REPLY]

  13. wah best ni… nasib baik Ebby memang pki Johnson’s Baby product… Boleh try ni… saje suka suka..
    .-= AdD´s last blog post ..Cutest Baby in Car Seat =-.

    [REPLY]

  14. salam littlemama,
    nak tanyer…yg bukti pembelian tu kene sampai bape ringgit ek?
    .-= mommy nazeef´s last blog post ..Penghibur Hati ku =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    mommy nazeef, takde pulak tulis berapa ringgit limit dia.. tapi direkomenkan oleh zuhaini supaya beli produk yg besar2 mcm baby shower ke (bukan saiz kecik2 ye)… supaya they all take note of our entry

    [REPLY]

  15. sampai 20 entries ke? byk nye..baru jek ingat nak masuk..
    huu..kalau nak pegi shoot kat tempat diorang mmg tak de chance la..
    cam tak datang jek diorang ke sabah..
    .-= beba´s last blog post ..Home Alone? tak lah..Alif ade..hoho =-.

    [REPLY]

  16. wow, RM15,000 for first prize winner. how i wish that i can back to baby time! Noticed there is more prizes and contest details for this johnson’s baby of the year contest >>> http://contestone.wordpress.com/2009/07/15/johnsons-baby-baby-of-the-year-2009-contest/ :roll:

    [REPLY]

  17. Bulih join tu…cari pengalaman untuk anak perempuan I, Ezzah. Danish dah terlebih umur. Masa Danish dulu pun macam tu jgk. Tapi biasalah adat bertanding ada menang ada kalah. Klu kalah bukan mama dia muncung, Tok mi dia yang banyak komplen. hahahhah :lol:

    [REPLY]

  18. How come the entry form is for 2009?
    do you have the latest 2010 form?
    kindly advise
    thanks

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jasmine, if you look carefully this entry was written last year for JJ 2009 Baby Of the Year.. i don’t know whether JJ has started for 2010 or not.. you have to check at JJ Malaysia.. good luck!

    [REPLY]

    sherry Reply:

    little mama – age range dari umur berapa? kalau baby 7 months boleh kan

    [REPLY]

Post a Response

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

CommentLuv badge