MBP 1st Anniversary Gathering was a BLAST!!!

Subscribe to RSS Feed SUBSCRIBE to MBP RSS Feed | Get latest updates & offers special for MBP readers only!

A BIG THANK YOU to all of you who attended the MBP 1st Anniversary Gathering held on 24th January 2010, Sunday at Tasik Shah Alam Timur. You all made such a nice crowd of happy mom bloggers family. Thank to you all, we enjoyed the yummilicious food ever! Hope you loved the goodies and gifts, cherished the moments at the lake side, and had jolly fun with all the activities we arranged for you.

A GAZILLION THANKS to all MBP Ambassadors (Juan, Jiji, Nia, Cik Lily Putih and Hanz), and all MBP Commitees (AdD, Nini, Ila, Tifa, Fid and Lyna) for making this fabulous gathering an enjoyable and happening event. I owe you a lunch treat (if you still have an empty stomach after eating all those delicious foods and those Gardenia soft-rolls…ha..ha..ha ).

Let’s now see why MBP 1st Anniversary Gathering is such a blast!

MBP Ambassadors, MBP Commitees and myself arrived at Tasik Shah Alam Timur before 8am for the final touches. Food and beverage were placed at the Gazebo, and registration counter was handled by Juan and AdD.

The pretty gathering banner sponsored by PrintSini.com was hanged above the stairs leading to the Gazebo. After registration, each family was encouraged to take a family photo under the banner. Thank you to Cik Lily’s hudband, Ridzman for becoming the official photographer of the day. (Pictures of your family have been uploaded to an album in Mom Bloggers Planet Facebook Fan Page).

The gathering was started with a welcome introduction from the lovely emcee, Juan. Then followed by an ‘unplugged version’ of speech from me…ha..ha . Actually, I have written a nice little speech but it was impossible to refer to it while holding a 10 kilos baby and a megaphone at the same time. So, apologize for any blunder.

After that, of course it was the feasting @ makan-makan time! There were a lot of delicious food such as baked pasta, nasi lemak daun pisang, fried spaghetti/macaroni, nasi dagang, roti jala as well as yummilicious dessers like carrot cake, kuih akok, coco jelly, cheese cake, cup cakes, muffin, blueberry cheesetarts and so much more.

We have so much food that made everyone full in minutes! And, we got to ‘tapau’ lots of delicious food to bring back home. In fact, I stil have some akok, cheese cake and blueberry cheese tart in my fridge.. sedap!

A HUGE THANK YOU to Nia for getting this lovely cake with Mom Bloggers Planet badge on it. It was so delicious!

A HUGE THANK YOU also to Haiza who brought this yummy cake as well. Forgive me but I forgot who brought it. Please let me know your name and blog ya. Thanks dear!!

After makan-makan, we had some fun games for the kids (the ping pong ball race and yakult search in a pool) and game for dads and kids (scavenger hunt).

And lastly, game for mom bloggers whereby moms were paired up and leg tied up with ‘lampin’. It was fun!!

Everyone was happy and thirsty with all the excitements. The large container of drink was emptied fast and I think we refilled it twice…ha..ha

Before the prize giving ceremony, we all took a group photo under the sun. Here it is!

Prizes were given to the happy winners from all the games. My shoulder was already becoming painful holding the cranky 10 kilos baby from morning til noon. 

I believe all attendees were eagerly waiting for the emcee to announce the winners for the Early Bird, Most Sporting Family and Best Dressed Family. Congrats to the winners. Each got a nice bag from Gin & Jacqie.

Early BirdLuciana

Most Sporting FamilySitiMummySofia

Best Dressed FamilyIsabelle

That’s wrapped up the MBP 1st Anniversary Gathering 2010. THANK YOU all for supporting Mom Bloggers Planet!! THANK YOU again to all MBP Ambassadors and MBP Commitees.You rock moms!

All mom bloggers’ family went home with an exciting memories and lots of free goodies! Doorgifts were sponsored by Gardenia (soft roll credit to Nia), PatiPerfumes (perfumes), Cik Lily Putih (goodie bags) and Byzura (goodie bags).

Prizes for special prizes and lucky draws were sponsored by Gin & Jacqie (bags), Tifa (brooches), AZGift Baskets (gift baskets), GoChickGirl (beauty hamper) and prizes for games by MomBloggersPlanet.

And, here are some happy and cheeky faces at the gathering. Enjoy!!

Related Posts | Have You Read?

There Are 74 Responses So Far. »

  1. alahai..mmg rugi tak pergi..huhu..insyaallah next time ada rezeki.kita join..good work little mama..MBP ambassadors n commitees.. ;-)
    .-= liza´s last blog post ..19 month =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    liza, next time kena join ;)

    [REPLY]

  2. Yes it was :)…tapi I tak dapat nak mingle sangat2. With four kids in tow, Mama’s “needs & wants” always takes the backseat :(
    Takpe, good turnout & good food & I think everyone had good fun..(esp my kids). Sekarang rasa nyesal tak tapau makanan ha haa..
    Ros, sebab tu I slalu hangkut my ring sling..nak2 si Zuleyka tu belum nak berjalan lagi..kalau tak memang longoh tangan den :p
    .-= Millie´s last blog post ..When He Sleeps… =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    Hye Milie berjumpa jugak kita akhirnya, tak dapat merasa giftbasket u walo i dapat lucky draw huhu beri laluan pada tetamu!
    .-= Jiji´s last blog post ..Kenapa label orang Kelantan macam ni? =-.

    [REPLY]

    Millie Reply:

    Ye Jiji jumpa jugak kita :)
    Eh tentang makeover & header fees tu jgn lupa ingatkan I tau..i ni kdg2 pelupa :P
    .-= Millie´s last blog post ..When He Sleeps… =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    millie, i ada bawak Mei Tai.. pakai masa datang je.. pastu dia meronta nak turun.. pastu meronta nak dukung.. tak sempat nak pakai balik dah Mei Tai time busy..ha..ha

    [REPLY]

  3. jealous daaaaaaaaaa..

    [REPLY]

  4. wah,great day…Congratz MBP…I’m gonna join it next time
    .-= eyriqazz´s last blog post ..Pink Oh Pink =-.

    [REPLY]

  5. frust giler tak jumpa tempat…. jelesnyeerrrr…
    .-= comellote´s last blog post ..Silap Saya – was Gathering =-.

    [REPLY]

    unlisted_one Reply:

    ala,..tak jumpa tempat ke? Naper tak call kami tanya location. takpe la, lain kali ya.

    P/S : Ramai kempunan nasi dagang..huhu
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MomBloggers Planet 1st Anniversary Gathering – Part 1 =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    comellote, takpe lah.. next time ingat ambik no phone ye

    [REPLY]

  6. Hari sabtu waktu nak hand over the banner, ingt dpt jumpa jiji, tapi tak dpt. Instead jumpa encik koben-jiji je.Maaf, saat2 akhir tak dpt dtg sbb hal2 yg tak dpt dielakkan kt melaka.

    Insya allah will join next time.

    [REPLY]

  7. yezzzaaa
    selamat semuanya Alhamdulillah

    [REPLY]

    CikLilyPutih Reply:

    semuanya licin, tak sempat rasa baked pasta yang berat 2 kilo tu lah
    .-= CikLilyPutih´s last blog post ..Token Dari LittleMama.. =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    Aku daopat rasa hahahah sedap kauuuuuuuuu@!~
    .-= Jiji´s last blog post ..Oh well, I’ve been busy. =-.

    [REPLY]

    farah Reply:

    cik lily putih ke yang bawak baked pasta tu?? sedappppp!! nak tambah lagi pastu sekali dah abis!
    .-= farah´s last blog post ..Exercise and diet tips for free from Mr Daddy =-.

    [REPLY]

  8. bestnya..congrate to MBP & commitees…!!frust tak dpt join..teringat ingat je semalam pagi… :sad:
    .-= Mummy Ayu´s last blog post ..I Love You Adik Contest =-.

    [REPLY]

  9. congrats… x dpt nak dtg… alya x sihat… kecewa sgt… tgu2 jugak 3 hari… kalu dier ok… mcmtu jugak.. next time.. xmo miss dah… huhuhuhuh…
    .-= Me_Lina´s last blog post ..D’BOMB Photo Contest =-.

    [REPLY]

  10. tahniah MBP and the team yang berjaya menganjurkan gahtering yang sangat best and happening!!!
    next year buat lagi tau!!! hehehehehehe
    .-= oli´s last blog post ..….in progress….. =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    Anda pasti next year?? ntah ntah bulan depan hahahahahah@!~ (pengsan laa kak ros!)
    .-= Jiji´s last blog post ..Oh well, I’ve been busy. =-.

    [REPLY]

  11. Me was gila kentang with the carrot cake? who brought that? Me makan banyak & tapau banyak that one! ;-)

    Dah hilanglah debar2..yang tinggal memori & kepala fenin2 lalat (blame the heat, hehehe)
    .-= Hanz´s last blog post ..Saya tak pernah sekolah tadika (Bahagian 1) =-.

    [REPLY]

  12. congrats to Kak Ros , MBP ambassadors & committee for ur effort made the event were blast!..we really enjoyed it. Thanks also to all sporting families n for the rock mommies……the foods is so yummyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy….we full n we had fun. balik rumah puas hati….

    so sorry kalu mana yg x sy tegur… malu aiiiiiiiiii…lps nih i tegur kat blog jer lah.

    [REPLY]

  13. kakros,
    thank u sooooo much for having me there. i really enjoyed myself (it must be very obvious eh?). hahaha
    but i wished i could have mingled with more bloggers.

    congrats on the successful programme.
    .-= isabelle´s last blog post ..Ice room =-.

    [REPLY]

    juan Reply:

    isabelle sayang… pasti you enjoyss… suma hadiah you sapu haha… it was great having a crowd macam you. the excitement was infectious! see you again some time soon ya :)

    [REPLY]

    isabelle Reply:

    hahaha. mmg hover kan? :P
    mcm xde org lain dah nak menang. hahaha.
    c ya, juan. nice meeting u
    .-= isabelle´s last blog post ..Dinner at Tenji =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    menang gak ko belle berkat duit lima posen ngn kasut anak aku! haahahah@!~
    .-= Jiji´s last blog post ..Oh well, I’ve been busy. =-.

    [REPLY]

    isabelle Reply:

    sib baekkk ko ada lima puluh sen, jiji. kasut anis tu sok2 aku suruh adam buat mcm citer cinderella la.konon2 krn kasut tu la dia p ngorat anis nnt. buleh?
    .-= isabelle´s last blog post ..Dinner at Tenji =-.

    [REPLY]

  14. wah syoknya.. maybe next time bleh join

    [REPLY]

  15. Hello Everyone!! Congrates to everyone for organizing and making this event a success!! had a blast!!
    i definitely had soo much fun with the activities and meeting new mommies.. altho din get to mingle much coz was buzy layan my little boyfriend.

    so sorry to those yg tak dpt nk chat2 and hello to my new mombloggers. do add me to your links ok;)

    lilcuterascalz.blogspot.com
    .-= fatin´s last blog post ..Hipopotamus from Al-Rawsha =-.

    [REPLY]

    byzura razali Reply:

    hi fatin!im ur partner for leg tied up with ‘lampin’ game…i link u tau..

    [REPLY]

  16. huhuh…rasa cam banyak sgt sumi berposing..
    balik umah tgk dlm kamera.. kenapa sikit jer gmbr..
    hahahaha….maybe sumer pakai kamera org lain..hahahah
    sapa ada gmbr sumi, nanti sumi ambik yek..hikhikhik…

    Sonok dn letih arr..sampai sakit sore..sbb asyik jerit nama anak jer..hahahahaha

    sori pada yg x sempat sumi nak tegur.. x tahu la kenapa bila dh jumpa cam x berapa rancak lak mulut nak menegur..hahaha

    [REPLY]

  17. Letihnyaaa kami tido samai jam 5 ptg. i pon tak dapat bergerak anak dara asik mengempeng je.*pinjam ayat kak arin*
    .-= Jiji´s last blog post ..Kenapa label orang Kelantan macam ni? =-.

    [REPLY]

    byzura razali Reply:

    samelah kita kak jiji. My hubby & adam balik trus tido sampai petang.ai pulak kene wat keje umah dulu br leh tido…
    .-= byzura razali´s last blog post ..Adoiiii… =-.

    [REPLY]

  18. mmg enjoy pergi semalam..kami tido kepenatan smp pukol 3pm..terjaga pun bila umairah dah bangun nak mamam..

    tak sempat nak beramah mesra sangat semalam sbb umairah dah start meragam..bangun awal sgt..

    tapi mmg enjoy la klu ader 2nd gathering insyaAllah akan join lg :lol:
    .-= zh-ena´s last blog post ..Lunch Kami Yang Sempoi =-.

    [REPLY]

  19. yippyyyy best best dapat kiss izzah.. and dapat banyak goddiebag.. and won a sling bg by Gin & Jacqie wohoooo. i m so lucky!! thank MBP.. walau ku bukan malaysian.. still you guys let me joint d event.. you all rocks!!! :lol: thank u a bunch!!
    .-= mama pasha´s last blog post ..Basic English is a necessity =-.

    [REPLY]

  20. memang sangat best! lain kali boleh join lagi. to all mommies yang saya tak tegur, sori yek. bukan sombong, tapi segan! :grin: tapi lepas ni sudi2kan la drop by kat my blog :)

    ros..
    gambar mbp-gathering-22 tu ada yg belum edit tak? yang saiz besa sket. tak nampak la muka i yg kecik kat belakang tu. tak puas tengok. hihi.. kalau ada, email ek.. TQ

    drhanie.blogspot.com

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    hanie, check kat facebook fan page ;)

    [REPLY]

  21. congrats MBP… u rock it!!!! (n_n)

    luv,
    mamaeja
    .-= mamaeja´s last blog post ..~~ Perlukah baby kita guna walker?.. ~~ =-.

    [REPLY]

  22. wwaahhh..jeles nih! x puas ati aa nih..x per..next time insyaAllah join..huhu

    p/s: jeles tgk kek2 tu sebenarnyer… :cry:

    [REPLY]

  23. wah..meriah..congrats atas kejayaan

    [REPLY]

  24. Wah! Gembira nya muka i main game! =P

    Anyway, yesterday event was great.

    And one thing for sure, picnic semalam kena masuk dalam Adam Haris’ 1001 First Time – sebab first time dia pi picnic! golek-golek terlentang tengok pokok. Never before kan. =)
    .-= shila´s last blog post ..Good times, great friends :) =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    sebab tido itu anak bujang!! maklom laa redup je@!~ rugi aa adam banyak anak dara comel comel hang tido pulak!
    .-= Jiji´s last blog post ..Kenapa label orang Kelantan macam ni? =-.

    [REPLY]

    Jiji Reply:

    sempat* sebab pulakk typo!
    .-= Jiji´s last blog post ..Kenapa label orang Kelantan macam ni? =-.

    [REPLY]

    unlisted_one Reply:

    cream puff tu sedap!! beli kat mana tu?ke u buat Shila? I suker..
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MomBloggers Planet 1st Anniversary Gathering – Part 1 =-.

    [REPLY]

    unlisted_one Reply:

    cream puff u bawak tu sedap sgt! beli ke buat sendiri? i like!
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MomBloggers Planet 1st Anniversary Gathering – Part 1 =-.

    [REPLY]

  25. MBP syok habes!!

    foodies pun sedap2 tapi me x merasa byk makanan sgt sebab nak makan pun x senang bila my nuha buat perangai.huhuhu

    hrp ada 2nd gathering :)
    .-= eliss´s last blog post ..MBP Rock The World!!! =-.

    [REPLY]

  26. kak ros.. please8x..next time wat la time cuti sekolah ..kalo time keje mmg tak dapek nak join ler..(hubby sekolah..)..huhuuhu please 8x… :lol: http://mombloggersplanet.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif
    .-= catlina´s last blog post ..Nak menipu pun biarlah bertempat… =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    catlina, boleh ditimbang-tara kan..he..he

    [REPLY]

  27. wow! what a lovely gath!.. so jealous..
    .-= chugie´s last blog post ..Bertuah punya anak! =-.

    [REPLY]

  28. wow~ bestnye.. tak dpt nk join coz hubby keje.. :( hopefully next year buat lg yer.. hehe :D

    [REPLY]

  29. x sempat nak makan ape pun coz busy sesangatlah!.. anyway dpt gak tapau cakes2 yang berwarna-warni dan sedap tu..
    .-= CikLilyPutih´s last blog post ..Tolong!Cari Rumah Sewa =-.

    [REPLY]

    juan Reply:

    hehe… i pun tak dapat makan sangat. last2 tapau 3 bungkus nasi lemak haha… lepas gerammm… balik baru makan nasi lemak – i makan 2, my hubby makan 1. dia siap tanya kenapa nasi lemak i banyak & dia punya sikit huhu…

    [REPLY]

  30. Huhu… memang happening… walaupun event start lmbt sket… tp finish on time… sharp pukul 12… seperti yg dirancang… Makanan byk xhengat… menapau xhingat dunia… pastu balik umah… dah pening… sapa nak mkn ni…tu lah tamak lagi…
    Sampai umah 3 beranak tido sampai dah nak maghrib… bgn mandi n tgk berita kejap.. kul 9.30 tido blk… memang betul2 qada tido…
    Xsabar nak terjah blog memasing and memview pic2 yg confirm fabulous… MBP rocks the world lah…
    .-= AdD´s last blog post ..Alhamdulillah!!!! Normal =-.

    [REPLY]

    juan Reply:

    AdD, itu kita tido… imagine baby i tido. tido manjang… seronok i bila dia tido hehe.

    [REPLY]

  31. bestnye! hope to join u mommies for the 2nd gathering!

    cantik betul gamba mommies & kiddos pakai green suma…

    excellent job, little mama & konco2 MBP ambassadors & komiti
    .-= syigim´s last blog post ..CUTEST BABY OF THE PLANET 2009 – FINALIST =-.

    [REPLY]

  32. Salam Kak Ros,

    best sangat semalam dapat join gath nih n jumpa ramai bloggers.Rasanya memang semua orang nampak happy haritu.My Damia seronok sangat sampai tak mau duduk.Asyik berjalan sana sini.hehehe.InsyaAllah kalau ada lagi gath ni next year,sure saya akan join lagi.

    p/s:Kek yang tak bertuan tu,saya yang sponsor.tempah kat tempat kerja(Grand Dorsett Hotel).nak buat sendiri tak reti :P

    [REPLY]

    juan Reply:

    wooo… grand dorsett kaaa… rugi i tak makan. ish ish ish. bukannya apa… takde siapa potong pun kek tu. takut pulak nak be the first one to potong. masa nak balik pulak tengok kek tu dah lesap hehe… takde rezeki…

    happy that ramai orang enjoyed themselves semalam.

    [REPLY]

  33. ros and all the committees, thumbs up!! seronok sangat, walaupun mmg tak dapat nak tegur semua, as my little sarah asyik nak n3n3n je.. plus, tak dapat rasa semua makanan.. sempat 2 round je.. itupun dah kenyang sampai malam.. sedap2 belaka, n i hope u all dapat rasa my carrot cake yg tak seberapa tu.. saya sangat suka cheese tart, thanks to siapa yang bawak tu.. sedap!!

    my tow kids fahim n fitri memang tak duduk diam.. sampai merah padam muka, n sampai serak2 suara.. seronok sangat diorang!~

    thank u for the event, i really hope i can visit all of the attendees’ blog.. terkilan juga sbb limited masa nak tegur semua, senyum2 dari jauh je..


    .-= hanifadil´s last blog post ..A Site Visit on My 32nd Birthday =-.

    [REPLY]

    Hanz Reply:

    Hani, I LURVE you carrot cake!
    .-= Hanz´s last blog post ..Saya tak pernah sekolah tadika (Bahagian 1) =-.

    [REPLY]

  34. So jealous tak dapat pegi, my hubby ada program , awal2 lg saya tanya he said cannot. next time I try to attend, Ros, tahun dpn jgn lupa buat lagik ekkk
    .-= norry´s last blog post ..Kursus Fotografi with Thephotolicious at Hotel Heritage =-.

    [REPLY]

  35. Frust tak mkn byk2..hehe..i teringat baked pasta, cream puff, blueberry tart..dan byk lagi..
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MomBloggers Planet 1st Anniversary Gathering – Part 1 =-.

    [REPLY]

  36. oops,..teringat, kek yg ada edible image tu i tempah dekat http://chococlassic.blogspot.com/. Akak tu tolong hantar lagi, sebab dia kata kalau i pick up the night before, tak sedap.
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MomBloggers Planet 1st Anniversary Gathering – Part 1 =-.

    [REPLY]

    CikLilyPutih Reply:

    Nia,
    chocolate cake yang tersangat sedapnya
    .-= CikLilyPutih´s last blog post ..Token Dari LittleMama.. =-.

    [REPLY]

  37. thank you everyone yang attended the event selain all the thank yous kepada fellow ambassadors and assistants. kita semua hanya buat perancangan tapi crowd yang datang yang buatkan segala aktiviti jadi meriah dan seronok. everyone was so sporting especially bapak2 yang join in the fun. kalau ada apa2 kekurangan, boleh ajukan secara personal kepada Little Mama atau any of us (our email address ada dalam page ‘Ambassador’ linked kat icon sebelah kanan of this site). at least kita boleh perbaiki kelemahan (jika ada) for us to plan for a much better gathering untuk tahun2 akan datang :)

    thanks again cos I had so much fun too.

    [REPLY]

    CikLilyPutih Reply:


    suker suker dan suker..
    .-= CikLilyPutih´s last blog post ..Token Dari LittleMama.. =-.

    [REPLY]

  38. Tahun depan jangan lupa jemput lagi. Insyaallah Tifa join lagi.Penat tapi seronok. Nasib baik cuti hari ni :)Qada penat !

    [REPLY]

  39. we had a blast too, mmg besh!! makanan byk & sedap2. thumbs up kat commitees, gud job guys. hope next year organize wat 2nd gath k

    [REPLY]

  40. sangat jeles okeh….harap maklum

    [REPLY]

    unlisted_one Reply:

    yer..yer,..kami sedia maklum..hehe.
    .-= unlisted_one´s last blog post ..MBP 1st Anniversary – Part 3 (Cool Mom Bloggers!) =-.

    [REPLY]

  41. syoknya.. jeles jugak nie
    .-= nadnye´s last blog post ..Happy Cloth Diapering Giveaway~sticky until 31 Jan 10 =-.

    [REPLY]

  42. congratss to all .. nampak sangat happening.. syioknya..
    insyyallah next time cepat2 sya confirm kan..heheee
    .-= eina´s last blog post ..tak jadi.. =-.

    [REPLY]

  43. best sgt ! good job to all the communities… tp sayang la xsempat nak mingle around.. sarah mengantuk & cranky sgt.. next yaer buat lagi ok..
    .-= ezan´s last blog post ..Athirah Hani 1st birthday party… =-.

    [REPLY]

  44. yeah..besh…besh..sgt.. I won lucky draw lagi..sangat2 lucky lah that day..huhuhu..
    congrats to MBP ambassador n committee..
    :) :) :) :)
    .-= erna´s last blog post ..Hey, how come my DALI 3 doesn’t making profit? =-.

    [REPLY]

  45. congrats to MBP ambassador n committee!
    this event memang best…
    just tak dpt mingle ngan smua org…
    .-= byzura razali´s last blog post ..Warehouse Sale : Time Galerie =-.

    [REPLY]

Post a Response

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

CommentLuv badge